Ας μην ξεχνιόμαστε …

Ας μην ξεχνιόμαστε η ΕΚΤ είναι και δική μας τράπεζα και δεν πρέπει να ικανοποιεί μόνο τα θέλω της Γερμανικής Κυβέρνησης. Με την απόφαση της η ΕΚΤ δείχνει ξεκάθαρα τη θέση της Γερμανιας απεναντι στην Ελλάδα όσον αφορά το αποτυχημένο κατα γενική ομολογία προγράμμα λιτότητας (σύμφωνα με τους αριθμούς που τοσο μνημονεύει η Γερμανική Κυβέρνηση ). Η Γερμανία λογω της δύναμης της αρνείται να αποδεχθεί ότι το πρόγραμμα που προώθησε η ίδια όχι μόνο ήταν αποτυχημένο αλλά έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τόσο την Ελληνική οσο και την Ευρωπαϊκή οικονομία !!
Συμφωνα με δημοσιεύματα η απόφαση της ΕΚΤ δεν ήταν ομόφωνη πράγμα το οποίο φανερώνει ότι η στάση της Ελληνικής πλευράς δεν αντιμετωπίζεται αρνητικά!
Το σκηνικό ρηξης που δημιούργησε αυτή η απόφαση βέβαια δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο ! Καθε φορα που προσπάθησε να υπάρξει διαφοροποίηση ο εκβιασμός της έλλειψης ρευστότητας και τα τελεσίγραφα ήταν οι τακτικές που ακολούθησε η Γερμανία είτε μεσω της ΕΚΤ είτε με δηλώσεις των εκπροσώπων της Γερμανικής κυβέρνησης!!!
Σε όλες αυτές τις πιέσεις πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αντισταθεί άλλη ευκαιρία είναι δύσκολο να υπάρξει ! Άλλωστε από μία ρήξη δεν ζημιώνεται μονο η μια πλευρά ..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s